Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 110

Engels voor beginners

Engels voor beginners
Cursuscode: 110

Waarom Engels leren? Het is erg handig als je je in het Engels verstaanbaar kunt maken, want daarmee kun je (bijna) overal ter wereld terecht. Engels is een wereldtaal. Meer dan anderhalf miljard mensen spreken Engels  Door de eeuwen heen is het een brugtaal geworden die met de internationale handel, diplomatie en cultuur is meegegroeid.

Kinderen beginnen steeds vroeger op school met het leren van deze taal. Engels wordt ook veel meer gebruikt in ons dagelijks leven. Vooral in de media en in reclame worden veel Engelse termen gebruikt. En ook met nieuwe (computer)-technieken en modeverschijnselen uit Amerika komen Engelse woorden in onze taal terecht.

Deze cursus voor beginners is een basiscursus waarin je kennis maakt met de Engelse taal en leert hoe deze gebruikt wordt. Er wordt aandacht besteed aan woordenschat, grammatica, maar ook praktisch aan luisteren en spreken. De cursus is vooral geschikt voor mensen die nog nooit of lang geleden Engels hebben gehad en het toch graag zouden willen kunnen. Het leerdoel is aan iedere deelnemer zelf te bepalen en ook afhankelijk van eigen inzet.

We volgen de lessen uit de methode ‘New Headway Elementary’, maar als er vragen zijn over dingen die daarvan afwijken kan er altijd flexibel met de onderwerpen omgegaan worden.

De thema's in het boek zijn heel breed en behandelen de meeste praktische zaken zoals eten en drinken, vervoer, in en om het huis. Ze worden aangeboden op basis van waargebeurde verhalen die zowel het thema als het belangrijkste  grammatica-onderdeel van het hoofdstuk bevatten. Aan de hand daarvan leren we verder.
Iedere les beginnen we met het nakijken van het huiswerk dat de vorige les is opgegeven (ga uit van gemiddeld een uurtje per week). We bespreken welke problemen er waren en wat nog meer uitleg behoeft. Daarna gaan we de les uit het boek behandelen. De ene week is dat meer grammatica en de andere keer meer woordenschat, maar er wordt altijd een praktische draai aan gegeven d.m.v. spreekoefeningen. Tijdens de les is er natuurlijk ook de ruimte om vragen te stellen als er iets onduidelijk is.

Aan het einde van de cursus ken je de grondbeginselen van het Engels en kun je je redden in een omgeving waar alleen Engels wordt gesproken.

  • Instapniveau: geen niveau vereist.
  • In de cursus wordt het boek New Headway Elementary 4th Edition gebruikt (zie hieronder). Dit boek kun je zelf vooraf aanschaffen. Het boek is niet inbegrepen in de cursusprijs. 
  • Bekijk hier alle talencursussen 
Dinsdag 29 september 2020
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 255,00
Mw. (Docent) Ellen Meijer-de Brie, Dhr. (Coordinator) Ton Kox
Boek: New Headway Elementary 4th Edition (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Ellen Meijer-de Brie
(Docent) Ellen Meijer-de Brie
Ervaren docent met een praktische insteek en een vrolijke noot. Zij geeft al meer dan 10 jaar Engelse les en is ook vertaler Engels-Nederlands en vice versa. Zij houdt ervan om mensen kennis te laten maken met de mooie Engelse taal, zodat zij daar zelf mee vooruit kunnen. Heeft u vragen over het instapniveau van de cursus, dan kunt u contact opnemen met de docent, e-mail embtekst@gmail.com.
(Coordinator) Ton Kox
(Coordinator) Ton Kox
Heeft u vragen over deze activiteit, neem dan contact op met Ton Kox, tel. 06-5514 2114.