Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 205

Portret boetseren

Portret boetseren
Cursuscode: 205

In 6 lessen ga je aan de slag met het maken van een portret in klei. Een portret boetseren is een kunst op zich, want werken in 3D is niet gemakkelijk. Je wordt begeleid en geïnspireerd door onze professionele docente om te komen tot een goed resultaat. Moeilijk, maar toch zul je versteld staan van wat mogelijk is in 6 bijeenkomsten. De cursus heeft een logische opbouw.

In de eerste les maak je kennis met model. De docent begint met een stukje theorie en laat zien hoe je start met het opbouwen van het beeld. Je leert over “het hoofd van Loomis”. Dat is een eenvoudige methode gebaseerd op een aantal standaard verhoudingen in een gezicht. In les 1 is het begin gemaakt.

In les 2 blijf je werken aan de grote lijnen. Je gaat verder met de verhoudingen binnen het gezicht en de specifieke kenmerken van het model.

In les 3 en 4 richten we ons op de zintuigen: ogen, neus, mond enzovoort. Je richt je nu op de details.

In de vijfde les kijk je naar de compositie in zijn geheel, en naar de hals en de schouderpartij en de haren.

Tenslotte les 6, de finesses en het uithollen van het beeld.

De docent helpt je tijdens de lessen met de technieken om te zorgen voor een goed eindresultaat. Ze zal je adviseren hoe je de goede keuzes maakt om tot een “krachtig” en herkenbaar beeld te komen. Daarnaast zorgt ze ook voor voorbeelden en boeken om inspiratie uit op te doen.

De docent zorgt aan het einde van de cursus dat het beeld gebakken wordt en je kunt het daarna ophalen. Eventueel kun je het dan thuis nog kleuren met bijenwas of pigment.

Docente Thea van Herpt is genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2019.

  • Voor deze cursus is geen ervaring vereist.
  • Klei kost 6 euro per halve pak klei en kan bij de docent worden gekocht en contant afgerekend. Gereedschappen zijn in het lokaal aanwezig. De kosten voor het model dat tijdens de lessen aanwezig is, in de cursusprijs zijn inbegrepen.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36, e-mail vuhenriette@vu-dekempen.nl
Maandag 6 april 2020
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 132,50
Mw. T. (Thea) van Herpt
10:00 - 12:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
T. (Thea) van Herpt
T. (Thea) van Herpt
Thea is naast tekenaar ook beeldhouwer. Ze heeft in haar werk veel aandacht voor techniek, ambacht en materiaal. Als beeldhouwer kan Thea cursisten veel leren over driedimensionaal werken op een plat vlak. Ze exposeert in binnen- en buitenland.