Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 256

Vilt Atelier

Vilt Atelier
Cursuscode: 256

Heb je de basisbeginselen van het vilten onder de knie, dan kun je verder in het Vilt Atelier. Hier krijg je een verdieping van je vilttechniek en de mogelijkheden met vilt. Je kunt werken aan je eigen werkstuk onder de professionele begeleiding van onze ervaren docent. Ook geeft de docent een aantal demonstraties. Bijvoorbeeld 3D-vilten (met een mal) en het vilten van een kanten sjaal (zo dun mogelijk vilten) en het vilten met andere materialen.Je kunt in het Vilt Atelier bijvoorbeeld werken aan een kledingstuk, poef, vloerkleed, viltschilderij of een ander werkstuk naar keuze. Of je probeert verschillende mogelijkheden om te kijken waar je belangstelling naar uitgaat. 
De docent denkt met je mee en geeft je tips. Zij heeft veel kennis over verschillende technieken. In het Vilt Atelier werk je in een groep aan je eigen werkstuk. Ook is het gezellig en stimulerend om in een groep te werken en van elkaar te kunnen leren. 

  • Voor het deelnemen aan het Vilt Atelier heb je de basisvaardigheid van het vilten al onder de knie. 
  • In het Vilt Atelier wordt gewerkt met wol, naaldvlies, zijde, zijden vezels eventueel andere materialen zoals garens. De kosten zijn afhankelijk van je eigen werk. Je kunt de materialen zelf aanschaffen, maar het kan ook via de docent. De kosten van de materialen kunnen dan in de les met de docent worden afgerekend. Bespreek op tijd met de docent als je wilt dat zij materialen voor je meebrengt. 
  • Neem enkele droge handdoeken mee 

Uw coördinator is Ton Kox 06-55142114

Maandag 12 april 2021
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. (Docent) Esther Valk
19:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Esther Valk
(Docent) Esther Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.